Scriptiebegeleiding

Het schrijven van een scriptie gaat niet vanzelf. Ook dat moet je leren. Samen met jou kan ik ervoor zorgen dat je je scriptie tot een goed einde brengt. Onder scriptie versta ik hier niet alleen een afstudeerscriptie maar elk schriftelijk werkstuk zoals een artikel, opstel, paper, rapportage of wetenschappelijke verhandeling.

Een goed begin is het halve werk

Veel studenten lopen al aan het begin van een schriftelijk werkstuk vast, bijvoorbeeld doordat ze geen duidelijke probleemstelling kunnen formuleren of onvoldoende structuur kunnen aanbrengen. Soms ligt het aan te weinig begeleiding vanuit de hogeschool of universiteit, of heeft men moeite met het vinden van literatuur. Dan raak je gedemotiveerd en lukt het niet om de eerste zinnen op papier te krijgen.

Heb jij hier ook last van? Ik kan je helpen. Studenten die in een vroeg stadium hulp vragen bij het schrijven van een schriftelijk werkstuk, hebben hier vaak veel plezier van. Door aan het begin te investeren in je schrijftraject, zal de rest een stuk sneller en effectiever verlopen.

Ook ik heb het vak ook met vallen en opstaan moeten leren. Ik heb ervaring met de problemen die je kunt ondervinden bij het opstarten van je rapportage. Hierdoor kan ik je helpen om overzicht aan te brengen, structuur aan te brengen, literatuur op te zoeken en je weer te motiveren om met je werkstuk of scriptie aan de slag te gaan.

Vastgelopen?

Maar ook al ben je voortvarend begonnen, een schriftelijke rapportage en zeker een afstudeerscriptie is meestal een lang traject. Het is dan niet verwonderlijk dat je dan wel eens vast komt te zitten. Misschien kun je niet de goede literatuur vinden of laat de begeleiding van school of universiteit te wensen over. Of je kunt de statistische problemen niet oplossen.

Ook dan kan ik je helpen. Door nadruk te leggen op de structuur van je werkstuk brengen we er samen een duidelijke rode draad in. Staat alle informatie wel op de goede plek? Sluiten de hoofdstukken goed op elkaar aan? Zo weet je door de indeling van je werkstuk en de planning van de onderdelen daarin hoe je verder kan. Je ziet het letterlijk weer zitten en raakt weer gemotiveerd, zodat de rest van het traject een stuk prettiger verloopt.